București, 16 martie 2022
Organizatorii Concursului Internațional George Enescu au făcut o modificare importantă în regulament pentru a veni în sprijinul tinerilor care vor să se înscrie la această ediție.
Astfel, vor fi permise tăieturi între lucrările prezentate de concurenți în înregistrarea video transmisă pentru înscrierea în etapa online. Nu vor fi permise tăieturi între părțile aceleiași lucrări. Regulamentul complet al Concursului poate fi consultat pe site-ul www.festivalenescu.ro. Tinerii muzicieni sunt încurajați să se înregistreze în Concurs până pe data de 15 aprilie 2022 la una dintre cele patru secțiuni (vioară, violoncel, pian și compoziție).
Înscrierea se face prin completarea unui formular, iar jurizarea pentru prima etapă a Concursului va avea loc online prin analizarea înregistrării video trimise de concurenți. Aceasta se va desfășura în perioada 1-20 mai 2022. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.
Oportunitate de carieră de la Askonas Holt
Askonas Holt se alătură Concursului Internațional George Enescu în misiunea sa de a sprijini tinerele talente din muzica clasică, așa cum a făcut marele George Enescu în timpul vieții sale. Una dintre cele mai importante companii de management al artelor din lume, Askonas Holt va oferi consiliere și sesiuni de mentorat în carieră câștigătorilor secțiunilor de pian, vioară și violoncel, timp de un an.
Concursul Internațional George Enescu, una dintre cele mai importante platforme internaționale de lansare pentru tinerii muzicieni din toată lumea, este construit ca o prelungire firească a Festivalului George Enescu – cel mai prestigios eveniment cultural organizat de România. De-a lungul timpului, Concursul Enescu a contribuit semnificativ la promovarea și lansarea multor mari artiști, aceștia păstrând mereu o legătură de suflet cu Enescu și cu România.